• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

onze leendrentjes

Winny.
Op 2 oktober in Zwolle komen wij op de tentoonstelling Winny tegen. Een Drentsche Patrijshond van fokker dhr Hoeksema.  Wat een leuke hond, en het was een soort liefde op het eerste gezicht.
Met een gekke bek zeg ik; nou die mag vanmiddag wel met mij mee naar huis. Hij zei; ik ga dat thuis even overleggen. De dagen daarna ging het niet uit mijn hoofd en voor onze Blossom zou het wel heel leuk zijn een vriendinnetje erbij om lekker mee te spelen en Luna zou meer rust krijgen als Blossom haar eigen speel maatje zou hebben. Op 23 oktober 2011 hebben wij Winny op gehaald in Exloërveen. Nog nooit elkaar gezien, maar dikke vriendinnen vanaf dag 1. Een hondje wat heel erg enthousiast is en erg aanhankelijk. Wij hebben met haar en onze 2 andere Drenten heel veel gedaan. De eerste dagen nog kort gehouden, omdat ze niet veel gewend was, maar daarna ging het heel erg goed. Los lopen in het bos of park, naar het strand en de zee in. Dat had ze allemaal nog nooit gezien. Zand, help wat is dat en dat geluid van die golven ook zoiets. Maar 10 minuten verder ging ze voorzichtig met Blossom haar poten nat maken in de zee. Ze bleef dicht bij ons en na een strandwandeling van ruim 1 uur kwamen we terug op de boulevard en kregen allebei de dames lekker een ijsje. Dat had ze ook iets nog nooit gezien en geproefd maar lekker dat ze het vond.


Twee hondjes heerlijk aan een ijsje.

Samen s’ avonds op de bank boven op elkaar slapen. Ze heeft een hoop geleerd en ze was ook een snel lerende hond. Het enige wat we er niet uit kregen was dat zij rond 4.00 uur wakker werd en begon met af en toe een blaf te geven. Dat werd zo erg dat wij elke ochtend rond 4 uur daar wakker van werden. We hebben gebeld en advies gekregen, alles uit geprobeerd maar kregen het er niet uit. Na een periode van bijna 6 weken konden we niet meer en waren allebei dood moe. We hebben toen op gebeld en hebben haar met veel pijn in ons hart die zelfde avond nog terug gebracht. Wat een schat van een hond, en ik mis haar nog heel regelmatig en ik ben altijd heel erg blij als ze mee komt naar een show. Ze zit voor altijd in mijn hart.


Blossom en Winny

C'est Sarah.
Op 4 maart 2012 in Groningen komen wij op de tentoonstelling C’est Sarah of te wel Saartje tegen. Zij is een hondje van Esther Hoeksema van 9 ½ maand oud. Op de heenreis zei ik nog met een grapje tegen Marry zou wel leuk zijn gaan we met een hond heen en komen er met twee terug. Het was een mooie dag en tijdens de show kwam er weer een gesprek opgang over een loge hond. Omdat daar thuis een verbouwing plaats vindt, kwam het idee om C ‘est Sarah mee te geven. Na overleg en veel gepraat en de honden kennis met elkaar laten maken wat weer heel goed ging. Liepen wij dus inderdaad om 15.00 uur met twee honden naar huis. Onderweg nog wat gegeten met Selma en Richard en toen op weg naar huis en kijken hoe het thuis zou gaan. Luna accepteerde haar en toen nog onze kat Rood ook. Snuffelen en alles was goed. S’ Avonds bij het uitlaten in het donker zag Saar het verschil niet tussen sloot en gras en ja daar ging ze de bagger sloot in.


Nog gauw onder de warme douche gezet en toen lekker gaan slapen. Volgende dag weer alles onder zoeken en ook ontdekte ze onze kippen die in de tuin lopen. Het ging goed en s’ avonds laat weer bij het uitlaten zag ze nog steeds het verschil niet dus lag ze weer in de sloot. Nou weer ff lekker warm douche en de bench in om te slapen. Een paar dagen later zag ze een paar eenden en daar gingen zij en Blossom achteraan. Beiden belande in de sloot. Ach, de tuinslang lag er nog.


Saartje houd schijnbaar van lezen. De stapel Libelles waren dan ook niet veilig voor haar.
Zondag 11 maart zijn we met Selma en Richard en hun Drentsche Patrijshond Okke naar Wijk aan zee geweest. Daar heeft ze lopen te genieten en ook lekker het water in. De hele dag lekker gespeeld en ze waren heerlijk moe.


We hebben ook van haar genoten en veel ondernomen met haar. Ook zij heeft heerlijk na een strandwandeling met onze honden een lekker ijsje gegeten aan het strand bij Katwijk. Op 9 april gingen we naar de paasshow in Leeuwarden en daar wachtte haar baasje weer op haar.
Ook met haar zullen we iets speciaals houden.

Kirsi.
Nadat wij C’est Sarah weer terug hadden gebracht vonden wij het leeg en stil in huis. Toen er 3 weken later een mail binnen kwam van dhr Hoeksema met de vraag of wij hun pup Kirsi in huis wilden nemen om te socialiseren hoefde wij daar niet lang over na te denken. Maar dan niet voor een paar weken…Op 29 april hebben we toen ons nieuwe leendrentje opgehaald Kirsi.

Een heerlijke pup die wij met veel liefde en geduld hebben opgevoed tot een eigenwijze Drentsche Patrijshond.
Op de DDDag De Drentschepatrijshonden Dag die ik samen met Selma en onze mannen hebben georganiseerd met ongeveer 50 Drentsche Patrijshonden en hun bazen is zij weer terug gegaan. Kirsi is hier 5 maanden gebeleven en we hebben een heerlijke tijd met haar gehad en haar opgevoed tot een geweldig hondje. Kirsi werd in Amsterdam op de Winner de beste van de teefjes. Wat waren wij er trots op dat wij haar 5 maanden hebben mogen opvoeden. We zullen haar nog regelmatig tegen komen op shows.

Kirsi die hier 5 maanden in huis is geweest om te socialiseren en daarna terug naar haar fokker is gegaan.

Omdat het de bedoeling is dat onze eigen Blossom een nestje gaat krijgen en wij hier een pup van aan houden en omdat het elke keer weer veel verdriet geeft komen er hier voorlopig geen leendrentjes meer in huis.