• 0.JPG
  • 1 Jaycee.JPG
  • 4blos.JPG
  • 5 a.JPG
  • 6 a.JPG
  • 006.JPG
  • 8vissen.JPG
  • 0011.JPG
  • 0013.JPG
  • 977.JPG
  • anna.jpg
  • B1.jpg
  • Blossom Gioya.jpg
  • DSC_0058.JPG
  • DSC_0307.JPG
  • NQQS5875.JPG

Onze visie

Dit is niet bedoeld om u een handleiding te geven "hoe voed ik mijn pup op" maar een paar adviezen te geven voordat u de pup in huis krijgt. U kunt namelijk maar EEN keer een pup opvoeden. Doet u dat niet goed dan geeft het heel veel werk om dat weer te corrigeren. De belangrijkste fase in het leven van een pup is de 1e week tot en met de 4e maand. De opvoeding begint al bij ons in huis als de pup wordt geboren tot 8 weken als de pup weer weg gaat. De moeder hond neemt in de eerste weken de belangrijkste taak op haar. Zij leert ze wat ze wel en niet mogen. Soms is het hard en kan een pup het zwaar te verduren krijgen, maar het hoort er allemaal bij. Zo leert de pup in de eerste week al wat de plek is binnen de groep.


1997 Jessey samen met zusje Cidra spelen met moeder Aida en toekijkend Blossom ( de moeder van Luna)

Met 3 weken gaan de pups met elkaar spelen en ontdekken ze hun omgeving. Ook raken ze vertrouwd met de dagelijkse geluiden. Omdat de pups bij ons in de huiskamer opgroeien horen en zien ze van alles zoals stofzuigen, tv / radio, licht, stemmen van mensen, het oppakken, het spelen, buiten in de tuin. We nemen de pups samen met hun moeder mee in de auto. Wij steken ook vuurwerk af, dit om ze vast te wennen aan de knallen ervan. Mijn ervaring is als je dat vroeg doet ze er later minder last van hebben rond Oud en Nieuw.


Blossom samen met VanVelzen kijkend naar moeder de kip met haar kuikens.

Als de pup 8 weken zijn gaan ze naar hun nieuwe eigenaren toe en dan begint het zware werk om van de pup een goed luisterende hond te maken waar u jaren lang plezier van kunt hebben. Neem daar echt goed de tijd voor. Wij raden u aan om een bench aan te schaffen. Er zullen altijd mensen zijn die dat zielig vinden maar u kunt het beter zien als een veilig huisje voor de pup. Als u even weg moet gaat de pup in de bench en kan het niet iets stuk maken en zo slechte gewoontes aan leren. Ook is het een makkelijk hulpmiddel om de pup zindelijk te maken want het zal niet gauw de eigen slaapplek bevuilen. Als de pup even moet rusten is het een makkelijke plek maar leer wel aan dat als de pup in zijn bench zit deze niet gestoord mag worden. Laat geen kinderen in de bench kruipen dit is namelijk de pup zijn eigen plekje.


Luna haar eigen plekje waar ze heerlijk uit kan rusten en slapen

De pup wordt in de ochtend bij ons opgehaald. Zo heeft u nog lekker veel tijd de eerste dag om met uw pup door te brengen en de pup genoeg tijd heeft om aan de nieuwe omgeving te wennen. U krijgt van ons een puppypaket mee met een aantal dingen  o.a. een nestlap en een nestknuffel met de geur van de moeder en de andere pups, een acm fluit omdat wij de hondjes hiermee leren luistern en een map met allemaal copieen van de testen van beide ouders en alle informatie wat met de bevalling en de 8 weken  dat de pup bij ons is geweest.  Een ander map met informatie krijgt u bij het eerste bezoek mee zodat u zich in de weken voordat de pup in huis komt de tijd kunt nemen om zich er in te verdiepen. Als de pup er is is daar geen tijd meer voor.  Ook krijgt u voor een aantal dagen vers vlees mee, hier aan is de pup gewend, u mag namelijk niet meteen op ander voer overgaan omdat uw pup dan aan de diarree gaat.

U neemt zelf een halsbandje en een riempje mee waaraan u uw pup als er ver gereden moet worden op een parkeerplaats veilig kunt laten plassen en een paar handdoeken voor eventuele ongelukjes. Als u thuis komt zet u uw pup op de plek neer waar u de pup de eerste tijd wilt laten plassen. Wij zeggen meteen als het gaat zitten “plassen” dit kan erg makkelijk voor later zijn. Onze honden doen hun behoefde bijna op commando. Ook begrijpt de hond dan wat er van hen verlangd wordt en vergeet vooral niet de pup te belonen.

U vult de waterbak en leg het nestkleed en de knuffel op het eigen plekje en dan gaat uw pup het huis ontdekken.
Vraag nog even geen visite, ook al is het natuurlijk wel heel erg leuk zo’n nieuw hondje maar voor uw pup is het al indrukwekkend genoeg en zal het al gauw moe zijn. Na een kleine week is uw pup nog net zo klein, lief en schattig als op de dag van aankomst.
De eerste nachten heeft u kans dat de pup gaat janken/piepen, uw pup is ook zo alleen. Als u de pup mee naar boven wilt nemen of erbij wilt slapen, is dat aan u. De een zegt dit, de andere zegt dat maar u moet doen wat uw gevoel u zegt. Het mag niet zo zijn dat u en het hele huis wakker ligt omdat er wordt gezegd dat u de pup alleen zou moet laten. Bij de eerste pup heb ik er een paar dagen erbij op de bank geslapen en de andere pups deden het meteen goed. Dit kwam natuurlijk wel omdat er nog een hond naast de bench lag, dus ze waren niet echt alleen. Ik heb er voor gekozen om de hond niet mee naar boven te nemen omdat mijn honden niet boven mogen komen, maar vooral omdat ze geen trappen mogen lopen het eerste jaar.

Rangorde in een roedel is heel belangrijk. Kleine kinderen staan lager in rangorde dan grotere kinderen maar de hond moet altijd als laatste staan. Wees altijd voorzichtig met kinderen en honden en laat de hond nooit alleen met kinderen. Ga ook nooit naar de hond toe maar laat de hond naar u toekomen. Ook stevig omhelzen kan een negatieve reactie opwekken van de hond.

Ga zo snel mogelijk naar een goede puppy (jacht) cursus zodat u meteen op de goede manier met u pup leert omgaan. U kunt van tevoren in u omgeving kijken bij een goede puppycursus of de manier van lesgeven en de samenstelling van de groep u goed en vertrouwd overkomen.


Marry met Blossom op puppycursus.

De vraag die altijd komt; "Hoe lang mag ik met mijn pup lopen"??
Omdat hun botten nog erg kwetsbaar zijn en ze hard groeien in het begin van hun leven, moet u dit langzaam opbouwen. In het begin 5 minuten per keer en dan heb ik als bruggetje voor elke week een minuut erbij. Als de hond ongeveer 18 maanden oud is mag het "echte lange" wandelingen maken en ook kunt u dan beginnen met het langzaam naast de fiets te laten lopen. Traplopen is echt verboden voor de hond in zijn eerste jaar. Leer dat hem ook niet, al is het nog zo leuk als de slaapkamer boven is en de kinderen de hond op hun kamer willen hebben.

Wat heeft een Drentsche Patrijshond nodig.
De Drentsche Patrijshond is een middel grote energieke hond waarbij goede voeding noodzakelijk is.
De hoogte van een reu wordt gemiddeld tussen de 58 en 63 cm en bij de teef 55 en 60 cm.
Het gewicht is bij een volwassen Drent gemiddeld tussen de 25 en 33 kg.

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer te koop maar niet elk merk voer houdt rekening met de verschillende soorten rassen die er zijn. De Drent valt onder grote rassen. Daarom is het zo belangrijk om in de eerste 3 jaar een goede voeding te geven.

Wij voeren onze honden met KVV enkelvoudig volgens het NRV = Natuurlijk Rauw Vlees principe.
KVV bevat altijd; goede bacteriën en enzymen, die zorg dragen voor een goede darmflora en natuurlijke vitamines en mineralen en bevat geen; anti-oxydanten en conserveringsmiddelen, want de KVV wordt diepgevroren bewaard en hoeft daarom geen toegevoegde middelen te bevatten. het bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen en geen bind- en vulmiddelen. Als er 5 verschilende soorten vlees ( vis is geen vlees) per twee weken wordt gegeven dan is het een kompleet voer.

Wij geven er wel Zalmolie bij. De zalmolie heeft omega 3 en 6 en dat is goed voor hart en bloedvaten, verzorgt en voorkomt huidproblemen, krijgen een stralende vacht, een betere vertering van het voedsel, en het verlaagd het PH gehalte wat betekend dat er minder blaasgruis wordt geproduceerd.

Voor zowel het vlees als de zalmolie kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie;
www.versvleesvoordieren.nl

Natuurlijk kunt u zolang u de hond heeft ons altijd bellen of mailen voor vragen en zullen wij u een eerlijk antwoord geven.
Ook wij zullen u regelmatig bellen of mailen hoe het met de hond gaat.