• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 002.JPG
 • 2eend.JPG
 • 004.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • G4.jpg

Alle nieuwtjes

We hebben het gouden mandje gevonden voor ons reutje.

Wegens het niet nakomen van onze gemaakte afspraken hebben wij besloten dat dit reutje een ander goud mandje verdiend. Daarom is er van deze 4 reutjes er nog eentje beschikbaar. Ze zijn nu 2,5 week oud en doen het super goed.

Op 9 september zijn Jaycee haar pups geboren. 8 puppy's die allemaal op de wereld zijn gezet door haar. 4 reutjes en 4 teefjes.
Jaycee doet het heel goed een volleerd moeder en waakt goed over haar pups.

Onze Jolijn heeft haar goudenmandje gevonden !!!

Wegens ongelofelijke verdrietige omstandigheden hebben wij een zusje van Dieke terug gekregen. De eerste geboren pup van ons GioJoe nestje, Jolijn. Ze is 10 maanden oud en een leuk en lief hondje wat op gegroeid is in een gezin met kinderen. Wij zoeken een goudenmandje voor haar met een rustige en stabiele omgeving. Ze heeft de normale puppy cursus gevolgd en was bezig met een jachttraining. Op dit moment is ze aan het logeren en heeft het daar uitstekend naar haar zin maar hier kan ze jammer genoeg niet blijven. Dus zou je Jolijn een goudenmandje in je huis willen geven, neem dan contact met mij op.
Fokkers hoeven niet te reageren !!!!!!!

Dit nest heeft een mooi laag IC over 11 generaties van 12.7.
IC betekend Inteeltcoëfficiënt. Inteelt heeft altijd betrekking op voorouders die vader en moeder gemeenschappelijk hebben, dus op honden die aan beide zijden van de stamboom voorkomen. De mate van inteelt wordt uitgedrukt in de inteeltcoëfficiën.

Vandaag 10 augustus zijn wij voor de echo naar Sleeuwijk gereden. Jaycee is drachtig van Milan en er zijn 8 vruchtjes gezien.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze vruchtjes ook echte pups gaan worden maar wij gaan hiervoor ons uiterste best doen maar de natuur laat zich niet dwingen.

Ondanks de hitte gaat het goed met Jaycee. Ze denkt alleen maar eten eten en eten en slaapt bijna de gehele dag. Het blijft toch een spannende aangelegenheid en we kunnen niets anders dan afwachten wat de natuur in petto heeft voor ons.
Jaycee op 1 augustus 23dagen na de dekking.

Zondag 22 juli werd Dieke waarschijnlijk door een wesp gestoken. Onze dame reageerde erg heftig en veranderde ook kwa koppie. Gelukkig is alles goed afgelopen.
  

  

Op 11 juli is er weer een mooie ongedwongen natuurlijke dekking geweest tussen Jaycee en Milan. Nu gaan we rustig wachten op de echo en kijken wat de natuur heeft besloten.

Jaycee is op 10 juli gedekt door Milan. De officiele namen van deze twee zijn Tooske BlosJar van het Dreske Kwinne en Rintje Nouska van het Beemdveld.

Jaycee is loops en gaat binnenkort gedekt worden. De aanvraag voor de dekking is goedgekeurd door de orginele vereniging.

Op 13 januari hebben wij na 5 weken wegens prive omstandigheden de pup Conchita terug gehaald en zijn wij opnieuw op zoek naar een goudenmandje voor haar. Choncitha heeft inmiddels een goudenmandje gevonden en de eigenaren en onze pup zijn erg blij met elkaar.

Op 10-10 is Gioya bevallen van 8 gezonden pups. 6 teefjes en 2 reutjes. Alle pups hebben hun goudenmandje gevonden.

Op 12 september zijn we samen met Bas en Sandra de eigenaren van Joeri om 12.00 uur bij onze dierenarts Daan Loopstra voor een echo. Gioya is drachtig en er zijn veel pups gezien. Heeft u intresse in een pup van ons neemt dan gerust contact met ons op.

Op 11 augustus is er een deking geweest zonder koppeling dus zijn we op 12 augustus terug geweest bij Joeri. Daar is een mooie dekking geweest met een koppeling van 30 minuten.

1 augustus 2017 Gioya is loops geworden 2 maanden eerder dan we verwachte. Maar de natuur kun je nu eenmaal niet dwingen dus gaan we hopelijk weer een mooi "project" in.

Voor het najaar staat bij ons het nestje gepland van Gioya en Joeri met een inteeltcoëfficiënt van 12,8 % over 10 generaties.
Beiden hondjes hebben een mooi zacht karakter en zijn lieve gezinshonden. Joeri heeft een mooi B diploma in de jacht.

Onze Wall of Fame. Al onze 25 pups bij ons aan de muur. Trots heart

Op 3 december zijn na een moeilijk bevalling de pups van Blossom en Joeri geboren. 3 reutjes en 2 teefjes en alle pups hebben hun goouden mandje gevonden. zie verder nestje Blossom & Joeri.

47 dagen drachtig en haar buikje groeit echt snel. heart

Op 3 oktober heeft er een mooie natuurlijke dekking plaats gevonden maar zonder koppeling. Op 4 oktober zijn wij weer richting Joeri gereden. Dit keer weer een mooie natuurlijke dekking met een koppeling van 30 minuten. Op 5 oktober ( Blossom haar verjaardag) zijn wij opnieuw naar Joeri gereden en vond er weer een mooie natuurlijke dekling plaats met een koppeling van 40 minuten. Nu gaan we rustig wachten op de echo.

De natuur kun je niet dwingen en gaat gewoon zijn gang, wij hebben er gelukkig geen zeggenschap over. Te vroeg volgens onze kalender surprisemaar niet dus volgens de kalender van de natuur smiley is onze Blossom is loops geworden en gaat gedekt worden door Joeri Jarno van Parkendijk.

Op 13 augustus is Gioya bevallen van 7 pups, 4 reutjes en 3 teefjes in 1 uur en 20 minuten. Alles is goed gegaan en na een lange dag beginnen alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen bij Gioya. Eerste nestje en dan zo een super snelle bevalling is niet mis.

Op 31 juli gaan we met een aantal pups van Blossom lekker wandelen in Noordwijk. Jaycee en Frits zijn hier de jongste. De koffie was weer goed geregeld en wat heerlijks erbij en daarna heerlijk gewandeld op een zeer druk strand. Daarna nog bij Take Two heerlijk wat gedronken met elkaar en na gepraat.
Zondagavond - Spaarnewoud - Zwemles Jaycee - Zwemmen met 5 Drentjes. Thnx Selma voor de foto's.

Vandaag zijn we richting Sleeuwijk gereden. Roos ( eigenaar van Duuk) en haar docter Christa waren er ook bij. Spannend vooral omdat wij om half 11 een afspraak hadden en om 12 uur naar binnen gingen . Autobrand op de A27 zorgde voor hele lange file op de weg maar ook in de dierenkliniek. Omdat veel mensen van ver komen net als wij. Gioya is drachtig en dat weer zulk mooi nieuws. Je denkt het wel maar weet het niet zeker totdat de DA met de echo begint. De pups verwachten wij rond 17 augustus.

15 juli rijden wij naar Sleeuwijk om de echo te gaan maken. Ook hebben wij de baasjes van Duuk, Roos en Vincent uitgenodigd om erbij te zijn.

Op 15 juni zijn we opnieuw richting Duuk gereden en daar is weer een mooie natuurlijke dekking geweest. Dit keer hebben we het zonder de hulp van Manuela gedaan. Het ging goed de hondjes wisten precies wat ze moesten doen na gisteren.

14 juni is de eerste dekking van Gioya en Duuk geweest in Katwijk. Morgen nog een herhaling en dan gaan we wachten en laten we de natuur zijn gang gaan. Het was een mooi dekking en wat is Duuk net als zijn vader een zachte rustige reu.

Manuela was gevraagd om bij de dekking te zijn. Duuk is een zoon van haar Jarno.

Vandaag 10 juni 2016 hebben we via de mail de uitslagen binnen gekregen van Von-Willebrands Disease Type 1.
Alle drie onze dames zijn vrij. Super blij zijn wij.


5 juni is Gioya loops geworden. Spannende tijden gaan er aan komen.


22 mei hebben we mee gedaan aan de jachthondenshow in Papendal. Wij werden tweede in de fokkerijklasse. Zo trots op dit nestje. Totaal overdonderd staan Richard en ik dan ook op deze foto. We konden het niet geloven.

Vandaag 12 mei2016 hebben wij toestemming gekregen van onze rasvereniging voor een dekking met Gioya. Wij hebben voor Gioya Duuk uit gezocht. Officieel heet hij Timo Jarno van Parkendijk. De inteelt is heel mooi laag 12.87%. Duuk is een lieve zachte reu die sociaal is maar wel een echt een Drent is. Nu dit geregeld is gaan we rustig wachten tot de natuur zijn gang gaat en Gioya loops wordt en gedekt MAG worden. 

Duuk of te wel Timo Jarno van Parkendijk HD A 33, PRA voorlopig vrij, Vrij van Von Willebrands Disease type 1.

Gioya Bloske Van't Dreske Kwinne. HD A 28, ED vrij, PRA voorlopig vrij, vrij van Von Willebrands Disease Type 1
Op 5 mei heeft Michael v/d Burg prachtige foto's gemaakt van Blossom en Gioya op de zandverstuiving bij Soest. Jaycee was er niet bij omdat wij haar te jong vonden om een grote wandeling over de zandverstuiving te maken.

Via facebook kreeg ik een berichtje van Felix Botman; kijk eens op mijn tijd lijn. Zonder dat ik er iets van af wist heeft hij opnieuw Luna geschilderd. Hij werd geraakt door haar ogen van een foto op mijn facebook pagina.
 

De dekking tussen Maran en Blossom is niet gelukt en ook al zeggen we altijd; de natuur kan je niet dwingen, is het wel een ongelofelijke teleurstelling voor ons allemaal.

Op 16 maart zijn wij naar dierenarts Daan Kranendonck in Putten gereden voor de HD en ED foto's van Gioya. Ze hebben ze allemaal zonder roesje kunnen doen en daar zijn wij blij mee. Volgen Daan zagen ze er goed uit nu nog afwachten wat de Raad van Beheer er van zegt.
Inspectie van Gioya.

HD foto.

ED foto

Kerstkaart van het BlosJar nest 2015

Op 3 september hebben Selma en ik het schilderij van Luna bij Felix Botman opgehaald. OP de foto komt zo een schilderij nooit mooi uit maar in het echt is het echt prachtig en sprekend mijn Luna

Een mooi plekje boven de bank waar de dames graag liggen. Dus toch mijn vier drentjes op een foto.

.Vandaag een hertenrib geprobeerd.

Jaycee zoekt het hoger op bij Gioya.

Jaycee doet aan snorkelen.

Drie op een rij. Onze trotse bezit van de viervoeters.

Jaycee.

We hebben Tooske een andere naam gegeven. Waarom ????? Even uitleggen. Ik blijf het een gave naam vinden en nog steeds heel leuk maar als ik buiten loop met haar kan ik geen kracht in de naam leggen. Afgelopen zondag waren we bij vrienden van mij op de camping. We gingen eerst ff naar het strand daar om heerlijk te ravotten en misschien ff te zwemmen. Toen ik haar wilde roepen kwam dat niet aan bij haar, omdat er geen klank en kracht in zit. Ik ben op zoek gegaan naar een naa...m die eindigt op een i. Ik kwam op Jovi , ben gaan kijken wat de betekenis van die naam is en dat is; God is met ons. Toen kwam Jady voorbij op internet en die lijkt op de tweede naam van Indy ( Jade) en de betekenis daarvan is; de nobelsteen; de kleur groen. lijkt mij ook heel leuk en toen viel mijn oog op Jaycee. Klinkt ook heel leuk en toen ik de betekenis zag wist ik het zeker. Net als Luna betekend deze naam Maan. Of het zo moest zijn en veel dingen vallen het zelfde als bij Luna. Is er dan toch iets meer ??????? Op papier blijft Tooske Tooske maar in de volksmond gaat ze vanaf nu Jaycee heten. Hier zijn de kids er blij mee, voor Marry is het ff wennen en ik ben blij en Tooske........ die luistert al een klein beetje naar haar nieuwe naam.

In het weekend zwemmen met de grote Drenten.

Op 10 juli gaat Jaycee voor het eerst naar de zee.

Daar gaan de twee dames richting Amerika ( vlucht duurt ongeveer 10 uur daarvan heeft Tule er 7 van geslapen, verders ging de vlucht super goed met zelf een klein plasje in de toilet ruimte op een speciaal incomatje )

Aan het afscheid nemen van Tule. Speciaal meisje die de kleinste van het nest was. Zij gaat naar Amerika en Jenna is hier heen gekomen om haar op te halen. We hebben met Jenna 4 prachtige dagen gehad en een mooie vriendschap is ontstaan,  met een heel goed gevoel geven we haar mee. Op facebook hadden en hebben we heel veel contact en op haar fokdag zie ik haar weer en daarna komt ze heerlijk vakantie hier vieren.

Jaycee met Blossom en Jarno.

Tule met Blossom en Jarno

Blossom en Jarno

Ik weet echt wel dat je daar bent.

Gioya samen met Tule en Jaycee in de tuin met een bot.

Onze Joop ook zo een speciaal hondje die ons hart heeft gestolen.

Uitgevloerd bij moeders op de bank.

Op 15 juni gaat de eerste pup naar zijn nieuwe mandje. Dit is voor ons geen leuke tijd maar het hoort er wel bij en de nieuwe baasje staan te trappelen om de zorg over te nemen en hun avontuur te gaan beginnen.

Op 7 juni de knuffelmiddag met alle pupkopers die elkaar nu ook leren kennen.

Dan mag eindelijk Pappa Jarno ook zijn pups komen bekijken.

De APK keuring bij dierenkliniek Sleeuwijk. Alles is goed gekeurd.

De chip wordt gezet door Annet van de raad van beheer.

DNA wordt afgenomen.

Jacee

Mooi weer dus de lunch wordt buiten geserveerd.

Gioya en Jaycee

Gioya druk met Tule of tewel Trudy BlosJar van't Dreske Kwinne.

Dit is toch het mooiste wat er is ??? Onze Jaycee of tewel Tooske BlosJar van't Dreske Kwinne.

Mooi weeg momentje.

Na een paar dagen mag Gioya mee helpen poetsen.

De eerste dag op de weegschaal. Alle pups zijn gegroeid.
Hieronder een paar bijzondere foto's die tijden de bevalling zijn gemaakt door Manuela de eigenaar van Jarno.
De eerst geboren pup.


Ze zijn compeet.

Op 14 april ga ik met Gioya en Irene met Duko heerlijk naar het strand. Kan ze even heerlijk genieten en ravotten.


Blossom is mooi drachtig, ze doet het goed en haar buikje groeit mooi rond.

22 maart 2015 gaan we smorgens naar het strand. Blossom is 36 dagen drachtig.

Aan veel dingen zagen we wel aan Blossom dat ze drachtig is maar toch heel fijn dat we de bevestiging daar kregen.

Duidelijk een vruchtzakje te zien.

20 maart rijden we naar Sleeuwijk voor de echo.

Op zondag 15 maart zijn wij met alle eigenaren plus alle hondjes wezen wandelen op de heide in Hilversum omdat op 5 Maart ons Bloske nestje 1 jaar was geworden. Wat zijn wij trots op deze hondjes en alle baasjes. Ook het contact dat er onderling is zijn wij erg trots op.

Het hele nest is compleet dus een echt feestje. Heerlijk gewandeld en daarna van een lekker lunch genoten.
Veel gelachen en veel (bij) gepraat met elkaar.

Op 24 februari ben ik met Gioya en onze loge Puk naar het strand gereden. Daar hadden we afgesproken met Irene Richard en Selma en alle hondjes. Ruig weer, veel wind en niet zo heel erg lekker om te wandelen maar gezellig was het wel.

Op dinsdag 17 februari is Manuela met Jarno naar de Kwakel gekomen. Daar heeft weer een mooie ongedwongen dekking plaats gevonden met een koppeling van ruim 22 minuten.

Vandaag zijn we naar Dordrecht gereden om te kijken of Blossom zover was. Na een mooi spel van charmeur Jarno was er een mooie natuurlijke dekking zonder dwang. Ze hebben ruim 20 minuten gekoppeld gestaan.

en daarna nog heel gezellig binnen gelegen.

15 februari hebben wij afgesproken om naar Jarno te rijden en kijken of er een dekking gaat plaats vinden. 

Op 7 Februari zijn wij met bijna het hele nest op de show in Eindhoven. Wat een mooie gezellige dag en wat hebben we toch een leuke gezellige groep met elkaar. De hondjes hebben het geweldig gedaan. Voor Siep en Jara was het de eerste keer in de ring en voor Gioya, Duko en Abe is het de derde keer dat ze in de ring staan. Duko werd 2e met een hele mooie U en de andere hebben prachtige rapporten en allemaal een ZG en werden 3e, 4e en twee keer een 5e plaats. Wat zijn wij trots op dit nestje.
Abe, Duko en Siep in de ring naast elkaar.


De dames Gioya en Jara in de ring.

Op 4 februari is Blossom loops geworden en hebben wij meteen Manuela en Hennie gebeld. Wij hebben besloten om geen progesteron te prikken en de natuur zijn gang te laten gaan. Op 30 januari is Gioya loops geworden terwijl wij hadden verwacht dat Blossom eerder loops zou worden. Op 3 januari zijn we bij Manuela en Hennie Plaissier geweest en hebben Blossom en Jarno opnieuw met elkaar een paar uurtjes door gebracht en zijn we er nog meer van overtuigd dat deze twee hondjes ze heel erg goed bij elkaar passen.

Het jaar 2014

Kerstkaart Bloske nest 2014

 


14 december. Winner in Amsterdam. Op deze show waren drie van onze pups, Gioya, Abe en Duuc.
Duuc werd 2e, Gioya 3e en Abe 4e allemaal met een prachtige rapporten waar wij als fokker heel trots op zijn.Deze show was voorlopig de laatste voor Blossom. Ze vind het gewoon niet echt leuk en ze is Nederlands Kampioen dus hoeft ze niet meer.

24 November. Wat een heerlijk weer voor een strandwandeling Blossom Gioya en Broer Duko samen met Irene op Langervelderslag.
Op 22 november kregen we van de FokBegeleidingsCommisie van onze rasvereniging toestemming binnen van de fokaanvraag tussen
Blossom en Jarno.

20 november kwam Blossom haar diploma binnen. Officieel. Nederlands kampioen.

9 november. Strandwandeling van de vereniging in Rockanje. Mooi weer en heel gezellig en druk.

De show van Bleiswijk in Rijswijk op 1 november. Gioya werd 1 Veel Belovend en
Blossom kreeg haar laatste punt en werd hiermee Nederlands Kampioenschap. Zo trots.

Blssom werd in oktober 2014 op de show in Zwolle van de ruim 30 Drentsche Patrijshonden de BOB of te wel de beste Drent van de dag.

Marry en Blossom in gesprek.

18 oktober Fokdag in Barneveld. Altijd een belangrijke dag. Veel gesprekken, veel vragen en veel antwoorden en dan is het echt groen licht. Jarno willen we voor ons volgende nestje gebruiken als vader van de pups. Na afloop waren we uitgenodigd bij Irene en Annebet en Nory voor een heerlijke jachtschotel en ook de 6 Drentjes werden niet vergeten en kregen hun dinner met elkaar in de tuin.

4 Kontjes op de Hei.

4 oktober 2014 tentoonstelling Zwolle waar 31 Drentjes ingeschreven zijn en na 11 maanden geen show te hebben gelopen een nestje hebben gekregen werd Blossom Best of Breed. Ze verdiende hiermee haar 3e punt voor het Nederlands Kampioenschap.

Dit iets wat je als fokker nooit hoopt mee te maken, maar wel is gebeurd. Een van onze pups is terug gekomen naar zijn geboorte plekje.
Ik kreeg een telefoontje van de eigenaren dat door persoonlijke omstandigheden met veel pijn en verdriet afstand moesten doen van hun pup.
Ik heb hem bij hun opgehaald en hij is hier 12 dagen geweest en heeft intussen weer een mooi liefdevol nieuw mandje hier in de buurt gevonden.
Wij hebben hem voorlopig 2 maanden op proef geplaatst en hebben er alle vertrouwen in dat hij daar hij helemaal op zijn plekje gaat zijn.

Indy heeft dikke pret met Duko en Blossom en Gioya vinden het allemaal goed.
Indy en Gioya een onderonsje op het gras in de tuin.
31 augusts de dag van onze 6 maanden wandeling van het Bloske nest plus een Bloske met een andere achternaam.
Het is heerlijk weer en heel gezellig.

Groeps foto.

Na afloop gezellig een lunch gebruiken in restaurant "vliegveld Hilversum" een echte aanrader.

Op 16 augustus zijn we gaan kijken op de Hoorneboegse heide in Hilversum of deze locatie straks geschikt is voor onze 6 maanden wandeling. Dit ligt vlak bij de karzerne waar de slachtoffers liggen van de MH17 ramp. Daar zijn we even wezen kijken en daar voelde wij het verdriet van de nabestaande. Locatie is goed gekeurd voor de wandeling omdat het hele gebied is afgezet en aan de kant van het vliegveld zit een hond vriendelijk restaurant waar we na de wandeling een lunch kunnen nuttigen.

27 juli. Blossom, Gioya en Jara bij de Ouderkerkseplas.

Indy en Gioya.

Blossom met Indy

Moeder en dochter.

21 juni, Tentoonstelling in Uden.

29 mei Gioya aan zee in Noordwijk.

Traditie ijsje na de strand wandeling.

18 mei zwemmen in Hoofddorp.

Samen op de foto 17 mei.

11 mei eerste les van de puppyjachttraining.

10 me1 Gioya maakt kennis met het water.

Onze socialisatie periode is ook begonnen met een bezoekje aan een tuincentrum.

3 mei. Gerrit wordt op gehaald en heeft een lange rit naar Simpelveld voor de boeg waar zijn nieuwe mandje staat. 2 mei. Jade gaat ook het nest verlaten en heeft een mandje in Houten staan. 1 mei. Dirk is nu degene die zijn mandje gaat opzoeken dat staat in Breda. 30 april. De eerste twee pups Abe en Duuc worden opgehaald door hun nieuwe eigenaren en gaan op weg naar hun mandjes in Beverwijk en in Putten.
Ook krijgen ze het puppypakket mee wat we hebben samen gesteld. Het bestaat dit keer uit; map met informatie, knuffel en flostouw en een nestlap allemaal met de geur van het nest, KVV wat wij voeren voor 14 dagen, beloningsbrokjes en een usb stick met ruim 600 foto's.

28 april ben ik met Bossom en alle pups naar verzorgingshuis Zuiderhof geweest. Veel collega's hebben mij geholpen met de pups zodat alle bewoners ze konden aaien of knuffelen. De bewoners genoten er zichtbaar van en ook de pups vonden het heerlijk om geknuffeld te worden.

27 april houden wij bij ons in de Kwakel een knuffel- / kennismakingsmiddag zodat de pup kopers elkaar ook live kunnen ontmoeten. Via een gesloten groep op facebook kennen we elkaar allemaal al een beetje.

Kennismaking met een Fazant.

6 weken oud zijn de pups nu en de autorit naar onze dierenarts in Sleeuwijk voor de eerste check en enting,  is goed gegaan.

Bij Gioya wordt het hartje beluisterd.

Pups  groeien goed en Blossom is en geweldige moeder ook maken ze kennis met het schot en wild.

5 maart 2014, Blossom is bevallen van 7 pups, helaas heeft een reutje (volgroeid en 370 gr)het niet gehaald. De bevalling heeft totaal 5 uur geduurd en is heel soepel gegaan. We hebben 2 teefjes en 4 reutjes en de nieuwe eigenaren zijn op de hoogte gebracht.

4 maart 2014, de temperatuur die wij al 3 weken opmeten is gedaald.

Blossom wordt ronder en ronder en ook rustiger.

Volgens de dierenarts in dierenkliniek in Sleeuwijk is Blossom hartstikke drachtig.

 Er zijn 7 blaasjes geteld, nu gaat het wachten beginnen.

Wat kan je een gemengd gevoel hebben. Vandaag de Dekaangiften voor de raad van beheer aangetekend verstuurd. Meteen alle kampioenstitels van Okke en Blossom bij gevoegd. Blossom groeit rustig en lijkt drachtig.
Nu is het wachten tot eind januari is. Heel spannend !! Maar het gemis komt ook meteen weer om de hoek kijken. Wat mis ik mijn wijffie nog. Het gedichtje wat ik van Manuela toe gestuurd heb gekregen verwoorden het zo goed. Mensen die het hebben mee gemaakt zullen het begrijpen, andere die het nog gaan mee maken zulen dit later ook begrijpen.
Niemand die het weten kan hoeveel ik van je hou.
Niemand die mij troosten kan in mijn verdriet om jou.
Niemand die begrijpen zal hoe vreselijk ik je mis.
Niemand die beseffen zal hoe erg die pijn wel is.

Op 2 januari en op 3 januari zijn er een mooie natuurlijke dekkingen geweest tussen Blossom en Okke. Beide keren is er een koppeling van 20 minuten geweest. Nu is het afwachten tot 30 januari als er een echo gemaakt gaat worden om te kijken of Blossom drachtig is.

Het jaar 2013

Vandaag hebben wij het as van onze Luna opgehaald ze is op 27 december gecremeerd en staat bij ons thuis.

Op eerste kerstdag 2012 hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve Luna. Ze was al een tijdje niet helemaal meer lekker en ging elke dag een klein stapje achteruit. Aan het einde van de eerste kerstdag toen alle kinderen naar huis waren stond ze op en ging het echt fout. En wat doe je dan.... Dan pak je de telefoon en weet je wie je moet bellen. De dierenarts was er binnen 15 minuten en zag dat ik de goede beslissing heb genomen en ging de maatregelen nemen. Luna is geboren toen ik als enige in de werpkist zat en ik haar heb opgevangen en schoon heb gemaakt.  Ik zei meteen dit wordt mijn hondje!!  Nou dat is ze geweest !!! Mijn maatje, mijn allesie. Veel heb ik met haar mee gemaakt en altijd waren wij een. Ze is in mijn armen ingeslapen na haar verteld te hebben dat het goed is dat ze gaat en haar bedankt voor alle mooie jaren die ik samen met haar heb gehad. God wijffie, wat zal ik je missen en wat doet het pijn om dit nu al te schrijven. Wat was je een goede ""moeder"" voor Blossom wat heb je haar tot ook zo een geweldige hond gemaakt. Nooit meer die kop onder mijn arm van ..Ik wil een aai.
Dag lieverd in mijn hart blijf je mijn allesie.heartheartheart


Op 8 december hebben wij met een aantal Drentenlieden en 3 Drentjes een heerlijke wandeling gemaakt.

Blossom vond het nog niet te koud dus ook nog even het water in en daarna heerlijk achter elkaar aan rennen.

Op 18 november met 4 Drentjes (Luna, Indy, Okke en Blossom) heerlijk lopen op het strand in Wijk aan Zee.

Daarna heerlijk lunchen in Sonnevanck met die twee die elkaar dus niet met rust laten.
Op 3 november 2013 hadden we een show voor Blossom in Bleiswijk. Ze werd 3e met een heel mooi rapport en een dikke U.
27 oktober 2013 Luna bezig met haar favorieten bezigheid; liggen en slapen.

Op 28 oktober 2013 heeft Blossom op de fokdag van de Drentsche Patrijsvereniging haar PRA onderzoek gehad.Deze was helemaal goed en het laatste onderzoek is nu geweest en ze is klaar voor de dekking.Het wachten is nu op haar loopsheid.

Vandaag 20 oktober 2013 zijn wij met Luna en Blossom naar het Groenendaals bos geweest. Ze hebben daar weer heerlijk lopen rennen en struinen en hun neus achterna gelopen.Blossom kwam iets tegen wat een maatje te groot voor haar was. Deze lopen daar gewoon los in de rondte en ook de hondjes mogen in dat gedeelte gewoon loslopen.

Vandaag 16 oktober 2013 zijn we naar het strand in Noordwijk geweest. Eindelijk weer eens na de zomermaanden dat de hondjes los op het strand mogen en dat het goed weer is. Luna is gek op het strand en ze is dan ook niet uit het water te houden. Met haar 13 ½ jaar wordt ze weer helemaal jong als ze daar loopt. Blossom heeft meer oog voor alle andere hondjes en rent achter alles aan wat op 4 poten daar loopt. Het was heerlijk genieten van de hondjes, het weer en de ruwe zee.

Blossom heerlijk de dummy's uit zee aan het halen.

Mijn allessie, mijn maatje voor altijd. Wij hebben samen heel wat mee gemaakt. Diep in mijn hart zit ze en ik geniet zo van haar.

Ons prachtige Duo Pennoti stel.

Luna.

Vrijdag 27 september zijn wij naar de eerste dubbele show van Maastricht geweest. Met de caravan op een camping in Mechelen, de shows lopen, genieten van het prachtige weer en de schitterende omgeving, hebben we genoten van dit weekend. Blossom werd zaterdag gekeurd door Dhr. Rutten en kreeg een mooi rapport en werd ze 1e met een ZG. Dag twee werd ze gekeurd door Dhr. Doedijns en kreeg opnieuw een heel mooi rapport en werd ze als een “stoere” teef 2e met een U. Alle vier de hondjes hebben genoten van de eindeloze wandelingen door de maïsvelden en bossen over de heuvels en door de dalen en alle aandacht. Als je dan toch in Limburg bent dan ga je ook even naar het drielandenpunt en zet je daar je hondjes even op de foto en gaat daarna weer heerlijk van de mooie natuur daar genieten.

Zaterdag 31 augustus zijn wij met de reu eigenaren Selma en Richard naar Friesland gereden om bij twee fokkers nog meer informatie te verzamelen voor ons toekomstige nestje. Bij Inge en Douwe Hoekstra fokker van de kennel Fan de Indo-Anjoho in Veenwoude waar Okke vandaan komt en bij Bonnie en Wietze  Klijnstra van kennel Fan ’t Patrijzen Bos in Nieuwehorne die op dit moment een nestje hebben liggen.
Wat is het toch een prachtig gezicht zo een hoopje drentenpupjes. Weer veel gepraat, gevraagd en vooral geleerd van deze ervaren fokkers.Maandag 26 augustus genieten Luna en Blossom van elkaar en van het avondzonnetje in de tuin.
Zondag 25 augustus zijn we naar de show in de Ahoy in Rotterdam geweest. Een mooi rapport, een 2e plek met een U.

Op 18 augustus zijn we een dagje getraind in de polder bij Beverwijk.

Samen trainen in het bos bij Hilversum.

Vandaag is Blossom op de eerste show voor de Nederlandse rassen in Zwolle 4e geworden met een U.
Van de 17 Drenten teven in de openklasse.

In de maand juni is Blossom voor het eerst mee op vakantie in Kroatië. Ze doet het er heel goed ondanks de hoge temperatuur die er is. Tot nu toe elke dag ruim 30 gr. Ze zwemt veel in de zee en we zoeken met haar de koele plekken op. Ons plekje op de camping heeft een hele grote boom die de hele dag schaduw geeft voor haar. Verder doet ze het heel goed en genieten met elkaar van deze vakantie.

Ons geliefde Rovinj op de achter grond

De zonsondergang.

Blossom Fan ’t Suydevelt geboren op 05-10-2010 en is Nederlands Jeugdkampioen 2011
PRA voorlopig vrij    HD A 38-0 goede aansluiting.03-11-2012
Zaterdag 3 november hebben wij onze werpkist met binnenkennel opgehaald.  
10-10-2012
In de brievenbus vandaag het officiële certificaat voor onze kennel. Vanaf 10 oktober zijn wij geregistreerd kennel eigenaar Van't Dreske Kwinne.smiley