• 0.JPG
  • 1 Jaycee.JPG
  • 4blos.JPG
  • 5 a.JPG
  • 6 a.JPG
  • 006.JPG
  • 8vissen.JPG
  • 0011.JPG
  • 0013.JPG
  • 977.JPG
  • anna.jpg
  • B1.jpg
  • Blossom Gioya.jpg
  • DSC_0058.JPG
  • DSC_0307.JPG
  • NQQS5875.JPG

Vers Vlees voor dieren

Waarom Vers Vlees ?

Honden zijn carnivoren, vleeseters dus eigenlijk prooidiereters.

Maar honden krijgen tegenwoordig bijna altijd brokken. Waarom eigenlijk?

Omdat het beter is? Omdat het makkelijk is? Omdat het commercieel aantrekkelijk is voor de fabrikanten?

Wij zijn voorstanders van het voeren van KVV Kant en klaar Vers Vlees, tegen een alleszins redelijke prijs.
Ik (Jolanda) ben sinds 1 mei 2017 het officiele verkooppunt geworden maar sinds januari 2016 zijn wij een officieel verkooppunt van Dogmeat, voor het verkopen van KVV volgens het principe van Natuurlijk.Rauw.Voer, tegen een mooie scherpe prijs.
Voor actuele prijzen en voorraad kunt u een kijkje nemen op zijn website www.versvleesvoordieren.nl

KVV is een verse maaltijd van gemalen vlees met een percentage orgaanvlees en bot zoals dat in de natuur voorkomt. In de meeste van onze gemalen producten zit gemalen bot, behalve bij Paard. In puur gemalen zalm zit wel viskarkas, maar dat is geen echt bot. Op zich is het niet nodig om alle dagen bot bij te geven, in sommige producten kan een enigszins hoger botpercentage zitten dan er staat vermeld. Dat komt doordat de karkassen soms de ene keer wat kaler zijn dan de andere keer en omdat er dan meer vet aan zit. Dat is bij wilde, maar ook sommige tamme dieren in de herfst of begin van de winter altijd hoger, omdat ze een voorraadje aanleggen voor de koude periodes van het jaar. Je hond kan dan ook best wat meer vet gebruiken, dat is geen enkel probleem. Dat is NRV geven op z'n best, meegaan met de flow van de natuur. Overigens is niet alle wild echt wild, want fazanten bijvoorbeeld, worden gefokt en de laatste zes weken voor de slacht uitgezet, maar wel bijgevoerd. Op die manier mag het dan wel de naam wild dragen.

Als u 5 verschillende dier (vlees) soorten afwisselend voert aan uw hond over een periode van 2 weken dan is dat een complete voeding (KVV).
Dat wil zeggen dat uw hond dan alle natuurlijke vitaminen en natuurlijke mineralen krijgt. Een gemakkelijke methode is om gewoon elke dag iets anders te geven aan uw hond. Dat zal voor uw hond dan ook niet snel tot verveling leiden.

De soorten zijn; Kip, Kip/Rund, Kip/Pens, Kip/Makreel, Kip/Vis, Rund, Rund/Kip, Rund/Pens, Kalkoen, Kalkoen/Pens, Kalkoen/Zalm, Konijn, Haas, Lam, Geit, Eend, Paard, Hert, Fazant, Parelhoen, Orgaan, Zalm, Makreel, Pens, Boekmaag en Schapenpens. of de mix3soorten worsten met Kalkoen/Rund/Lam of Rund/Kip/Zalm of Rund/Kip/Pens of Geit/Kip/Lam.
Van deze 30 soorten is vaak alles op voorraad als de leverancier het kan leveren. Voor meer informatie hierover kijk op www.versvleesvoordieren.nl

Al onze producten bevatten uitsluitend diereigen vitaminen en mineralen en zijn zonder: bindmiddelen, geur- kleur en smaakstoffen en zijn verpakt in een worst van 1000 gram. Bewaren bij -20°C. Ontdooien in de koelkast, daarna 2 dagen houdbaar.


Wat zit er in vlees?

Een voeding die Vers Vlees biedt, en in diverse merken verkrijgbaar zijn, bevatten verschillende dingen.

Vers Vlees, of dat nu zelf samengesteld is, NRV is of KVV is, bevat in elk geval altijd
- goede bacteriën en enzymen, die zorg dragen voor een goede darmflora.
- natuurlijke vitamines en mineralen

Voeg nooit extra kalk toe dit kan een negatieve vorming van het heupgewricht veroorzaken. 

KVV bevat GEEN:
- anti-oxydanten en conserveringsmiddelen, want KVV wordt diepgevroren bewaard en hoeft daarom geen toegevoegde middelen te bevatten.
- geen geur-, kleur- en smaakstoffen.
- geen bind- en vulmiddelen.

Door vers vlees te geve zal een hond geen onnodige (of zelfs schadelijke) stoffen binnen krijgen. De gevolgen zijn:
- een gezondere huid en vacht.
- geen onnodige vervuiling van de organen.
- schonere en gezondere tanden en kiezen.
- minder ontlasting want er hoeven geen ballaststoffen te worden afgescheiden.
- ontlasting die minder sterk ruikt want er zitten bijna geen ballaststoffen in.
- steviger ontlasting.
- sneller zindelijk, doordat er minder ontlasting is en minder wateropname
- gelijkmatiger groeien.
- zelden tot nooit problemen met de anaalklieren doordat de ontlasting stevig is.
- zelden tot nooit problemen met de blaas en de nieren, doordat de balans in het lichaam beter is.
- vers vlees geeft zelden tot nooit acceptatieproblemen, ofwel moeilijke eters.

Vrijwel alle honden vinden vers gewoon lekkerder! Natuurlijk hebben sommige honden voorkeuren of vinden ze bepaalde soorten juist niet lekker, maar over het algemeen vinden honden vers vlees gewoon lekker.

En wat is er leuker dan een hond zien genieten van zijn eten?

Opgelet: blikvoer is géén vleesvoeding!
Blikvoer bestaat voor 80% uit water en bevat verder voornamelijk een heel klein deel (afval)vlees en geur-, kleur- en smaakstoffen.

 

Wat zit er in brokken?

Gemiddeld zo'n 4% vlees. Soms minder, als je geluk hebt meer, soms wel tot zo'n 20%.

Wat voor soort vlees zit erin? Vlees dat wij zouden eten?
Nee, in de meeste gevallen is het afval. Delen van het dier die wij niet willen. Er zijn landen waar brokken geproduceerd worden met vlees dat voor menselijke consumptie is afgekeurd.

En weten wij wat voor vlees er in de brokken zit?
Nee, dat weten we niet.
Verder zit er vaak graan in brokken. Honden gebruiken wel graan als voedingsmiddel, maar in zeer kleine hoeveelheden: b.v. de maaginhoud van hun prooidier. De hoeveelheden graan die in brokken zitten zijn aanzienlijk groter. Daar kunnen honden dus niet zoveel mee. Granen in de hoeveelheden zoals ze in brokken zitten veroorzaken vaak klachten bij honden: huidklachten, darmklachten, maagproblemen en vachtproblemen.
In brokken zitten verder vulmiddelen. Het enige doel van vulmiddel is te zorgen dat er van de grondstoffen een brok kan worden geperst. Ballaststof dus en niet gezond voor een hond.
Tenslotte zitten er anti-oxydanten, smaak- en geurstoffen en vitamines in brokken. Anti-oxydanten om te zorgen dat de vetten in de brok niet ranzig worden. In veel gevallen zijn het chemische anti-oxydanten die over het algemeen voor menselijke consumptie verboden zijn. Geur- en smaakstoffen zijn vooral om te zorgen dat de hond de brok eet. Ook al is het niet lekker, die smaak wordt dan weggewerkt met smaakstoffen. Gezond zijn zulke stoffen niet: ze belasten de lever en de nieren.

Vitamines lijken positief, maar worden alleen aan brokken toegevoegd omdat de natuurlijke vitamines worden dood gekookt; zonder toevoeging zouden er geen vitamines in het voer zitten. En vitamines zijn nodig, anders gaat een dier dood.

Er zijn brokken die heel slecht zijn, er zijn brokken die geen chemische toevoegingen hebben en dus niet zo heel slecht zijn. Maar het blijft dood gekookt voedsel met kunstmatige voedingsmiddelen toegevoegd.
Een brok is makkelijk voedsel voor bijvoorbeeld vakanties, en gedeeltelijk brok voeren is goed mogelijk voor wie dat wil.
Kies je daarvoor, let er dan op dat de grondstoffen zoveel mogelijk uit goede bronnen komen, en let erop dat er geen chemische conserveringsmiddelen of geur-, smaak- en kleurstoffen inzitten. Voer dan bij voorkeur een geperste brok, want dat verteert beter dan een geëxpandeerde brok.

 

Pups van acht weken en ouder

Wat betreft voeding is de periode van zes tot acht weken heel belangrijk. De pups zijn heel erg nieuwsgierig en u zet alles wat te maken heeft met vers vlees op het menu.

Kippenvleugels en kippennekken en eendennekken zijn heerlijke gezonde snacks en worden helemaal gegeten en opgenomen. Als ze ouder zijn zijn ook kalkoennekken een heerlijke gezonde maaltijd vervanger. Ze leveren eiwitten van topkwaliteit, vet van topkwaliteit, in vet oplosbare vitamines, enkele vitamines van het B complex en alle mineralen die een pup nodig heeft. Rauw kippenvet had vroeger een uitstekend balans wat betreft de essentiële vetzuren en de in vet oplosbare vitamines. Nu de kippen het moeten doen met vegetarische voeding, is het verstandig om visolie bij te voeren - om het immuun systeem van de pup op te bouwen.

Lamsbotten (ribben) met vlees zijn bijna net zo goed maar geef niet te veel poten. Het bot in de poten is te hard voor een pup en hij eet alleen het vlees. Een pup kan deze harde botten nog niet breken.

Het is belangrijk dat het bot eetbaar is, want er zitten belangrijke mineralen in.

Tijdens het eten van rauwe botten met vlees worden de tanden van de pup gepoetst en het tandvlees gemasseerd. Dit is goed voor de gebitsgezondheid. Wordt er geen druk uitgeoefend op het gebit van een pup op jonge leeftijd, dan kunnen zijn tanden niet sterk worden en stevig in de kaak wortelen. Honden die als pup rauwe botten met vlees gegeten hebben en hiermee doorgaan tijdens de groei naar volwassenheid krijgen bijna nooit tandplak en zelden problemen met het gebit. Dit voorkomt veel pijn en ziekte - en het bespaart de eigenaar veel geld.

Veel mensen vinden dat nylon botten ook goed zijn voor een gezond pup gebit. Dat zal best zo zijn, maar wat voor plezier zit er nou aan het knagen aan een stuk nylon? Het is net als kauwen op kauwgom waar de smaak al van af is. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde naast het reinigen van het gebit en kan zorgen voor darmblokkades.

Wilt u afwisseling brengen in dan kunt u in plaats van, of naast het ei, wat orgaanvlees zoals lever toevoegen of melkproducten: een grote eetlepel yoghurt, geraspte kaas of cottage cheese. Allemaal uitstekend groeivoer voor uw kleine pup.

Het is belangrijk om uw pup slank te houden, zodat zijn botten kunnen groeien zonder extra belasting door overgewicht. Daarom mag hij niet maximaal eten en niet maximaal groeien.

 U voert met uw ogen. Groeit de pup goed en blijft hij slank zonder dat zijn ribbetjes uitsteken, dan krijgt hij voldoende voeding binnen. Wordt hij mager, dan geeft u meer.

 

Hoeveel maaltijden per dag ?

U kunt uitgaan van het volgende schema, maar hou er rekening mee dat het niet opgaat voor elke hond:
drie tot vier maaltijden per dag tot hij drie maanden oud is.
drie maaltijden per dag van drie tot maanden.
twee maaltijden per dag van af  zes maanden.
U hoeft de regels niet slaafs op te volgen. Voer, indien mogelijk, op zoveel mogelijk verschillende tijden.
Past het bij uw levensstijl en werkuren om de pup op verschillende tijden te voeren? Prima.
Past een strak tijdschema beter bij uw levensstijl? Prima, geen probleem.
In de natuur eten zowel pups als volwassen honden op onregelmatige tijden. Ze eten wanneer ze honger hebben, wanneer er eten beschikbaar is.

Hoeveelheid voeding ?

Bij voeding is het altijd belangrijk te blijven letten op de hond: Wordt hij mager? Wordt hij te vet? Zijn de ribben nog goed voelbaar of zijn ze zelfs zichtbaar? Of is er geen rib meer te bekennen? Voer met het oog betekend er mag een laagje vet op de ribben zitten.
Bij voorkeur zijn de ribben goed tot zeer goed voelbaar, maar niet zichtbaar. Vergelijk het met de knokkels van je hand: zoals je die kunt voelen bovenop je hand, zo moeten de ribben van de hond voelbaar zijn.

Er zijn uiteraard wel richtlijnen om je op te oriënteren. Voor Vers Vlees kan de volgende hoeveelheden worden aangehouden:
 * Pups en jonge honden: 40-60 gram per kilo lichaamsgewicht per dag verdeeld in 4 à 2 porties per dag. Voer de pup nooit teveel. De ideale groeisnelheid is bij 3 maanden op 1/3 van het eind gewicht zitten.

Bij een Drentsche PatrijshondTeef is dat ongeveer 25-30 kg en bij een Reu 30-35 kg.
* Volwassen honden: 20 gram per kilo lichaamsgewicht per dag.

Extraatjes die je kunt geven zijn; Jonge kaas als beloningsbrokje werkt erg goed. Honden vinden kaas erg lekker en er zit Calcium & fosfor in de goede verhouding in, veel vitamines en zeer hoogwaardig eiwit, een gekookt ei, vanaf 3 weken kunnen ze ook al rauwe vleesbotten zoals kippenvleugels en kippennekken eten. Deze moeten wel op kamertemperatuur gegeven worden.

Dierlijke eiwitten zijn erg belangrijk en hoogwaardige zitten in Rund, Kip en Zalm.